Покана

pokana2

,,Многу Врева За Ништо" Trailer

Размена на ученици

razmena ucenici

Е-дневник

e dnevnik

ПОВИК ЗА НАСТАВНИЦИ ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ACCESS ПРОГРАМАТА

Почитувани,

Во периодот од септември 2017 година до септември 2019 година во рамки на СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ од Велес повторно ќе се реализира Access програмата. Програмата е поддржана од Амбасадата на САД во Скопје, а се спроведува од страна на Македонскиот центар за граѓанско образование (МЦГО). Access има за цел развивање на вештини и знаење на англискиот јазик кај деца и младинци на возраст од 15 до 18 години преку вон-училишна настава и дополнителни активности.

За потребите на Access програмата отворен е повик за наставник (1 позиција) кој ќе бидe одговорен за реализирање на наставата по англиски јазик, програмата и дополнителните активности во период од две години. Крајниот рок за аплицирање е 7 септември (четврток), 2017 година. Потребната документација за аплицирање на овој повик е достапна на следниот линк: апликација

Пополнетата апликација заедно со кратка биографија треба да се достават на следната електронска пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

THIRRJE PËR ARSIMTARË TË GJUHËS ANGLEZE PËR ZBATIMIN E POGRAMIT ACCESS

Të nderuar, Në periudhën nga shtatori 2017 deri në shtator 2019 në kuadër të SHMK Gjimnazi Koço Racin nga Velesi,do te fillojë realizimi i programit Access. Programi mbështetet nga Ambasada e SHBA-së ne Shkup, ndërsa zbatohet nga Qendra maqedonase për edukim qytetar (QMEQ). Access synon të zhvillojë aftësitë dhe njohuritë e gjuhës angleze te fëmijët dhe të rinjtë në moshë 15-18 vjeçare nëpërmjet mësimit jashtëshkollor dhe aktiviteteve plotësuese.

Për nevojat e programit Access është hapur thirrje për një arsimtarë i/e cili/a do të jetë përgjegjës për realizimin e mësimit në gjuhën angleze, programit dhe aktiviteteve plotësuese në periudhë prej dy viteve. Afati përfundimtar për aplikim është 7 shtator (e enjte), 2017. Dokumentacioni i duhur për aplikim në këtë thirrje është në dispozicion në linkun vijues: kërkesë

Aplikacionin e plotësuar së bashku me biografi të shkurtër duhet të dërgohet në e-mailin vijues: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

CALL FOR ENGLISH LANGUAGE TEACHERS FOR IMPLEMENTATION OF THE ACCESS PROGRAM

Dear Teachers,

In the period between September 2017 and September 2019, the Access program will be carried out in the SMS “Gymnasium Koco Racin” in Veles. The program is supported by the Embassy of the United States in Skopje and is implemented by the Macedonian Civic Education Center (MCEC). The Access program has the objective to develop English language skills and knowledge among children and youth between the age of 15 and 18, through after-school classes and enhancement activities.

In the period between September 2017 and September 2019, the Access program will be carried out in the SMS “Gymnasium Koco Racin” in Veles. The program is supported by the Embassy of the United States in Skopje and is implemented by the Macedonian Civic Education Center (MCEC). The Access program has the objective to develop English language skills and knowledge among children and youth between the age of 15 and 18, through after-school classes and enhancement activities.

The filled out application together with a short CV should be submitted at following e-mail address: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Лице за контакт Анита Смилевска моб:070/604-390

 

Googlе Translate

Огласна табла

Размена на ученици

Размена на ученици во Cordoba, Spain повеќе 

Размена на ученици во Plymouth, UK повеќе 

Размена на ученици во Lutraki, Greece повеќе 

Размена на ученици во Bratislava, Slovakia повеќе 

Размена на ученици во Strasbourg, France повеќе

Размена на ученици во Mardin, Turkey повеќе 

Размена на ученици во Cluj, Romania повеќе 

Присутни

Денес89
Вчера181
Оваа недела449
Овој месец3939
Вкупно217544

Во моментов присутни

1
корисници

Среда, 22 Ноември 2017 13:39

Распоред на часеви

raspored dzvonenje


Baner erazmus


Категорија: Натпревари

 • Државен натпревар

  naslovna

  Се чувствуваме горди и особено почестени што Гимназијата „Кочо Рацин“ оваа година е домаќи на 28 – миот Државен натпревар по...

   
 • Државен натпревар по биологија

  naslovna

  На Државниот натпревар по биологија кој се одржа на 9 мај во просториите на ПМФ - Скопје учествуваа ученици од прва и втора година од...

   
 • Латински јазик

  naslovna

  На 20.3.2015 година во нашата Гимназија се одржа првиот општински натпревар по латински јазик.На натпреварот учествуваа осум ученици...

Категорија: Еразмус

 • Избор на лого

  Logo pocetna

  По јавниот конкурс за дизајн на логото за проектот „Математички лавиринт“ и јавното гласање на страната на Гимназија, избрано е идејното решение...

   
 • Гласaње за избор на лого за проектот newWERD

  naslovna

  Нов начин на истражување и развој во наставата во рамки на програмата Еразмус+...

   
 • Еразмус +, Латвија 2016

  naslovna

  По самиот крај на учебната година, во периодот од 20.06.2016 до 27.06.2016, шест ученика од нашата Гимназија: Александра Мечкаровска, Горјан Марков, Дона Жарова...

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија