По повод одбележувањето на Месецот на британската филозофија, Меѓународниот Славјански Универзитет ,,Гаврило Романович Державин“ - Свети Николе, заедно со Филозофското друштво на Македонија, организираше предавање од страна на еминентни предавачи од Оксфорскиот Универзитет, Велика Британија.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
01/15 
start stop bwd fwd

Предавањето на тема „Филозофски прашања“ се одржа на 6 февруари 2015 година во просториите на Меѓународниот Славјански Универзитет ,,Гаврило Романович Державин“ - Свети Николе. Предавањето го одржа еминентниот предавач Стефан Прист, професор по филозофија на Оксфорскиот Универзитет.

Од нашата Гимназија присуствуваа учениците од четврта година кои беа импресионирани од плурализмот во решенијата на филозофските прашања и проблеми.

Одговорни професори:

д-р Бошко Караџов

м-р Пале Трпкова

м-р Трпе Туфекчиев

Googlе Translate

Присутни

Денес603
Вчера842
Оваа недела1445
Овој месец15933
Вкупно504273

Во моментов присутни

8
корисници

Вторник, 19 Ноември 2019 17:33
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија