ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ

По повод Европската недела на мобилност, на 22.09.2017г. петнаесет ученици од СОУ “Гимназија Кочо Рацин“ – Велес, предводени од професорите по спорт и спортски активности, Зоран Јованов и Илија Попов земаа учество во манифестацијата која годинава гласи: „споделувањето те движи напред“ која традиционално ја реализира Општина Велес.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

 

Во манифестацијата учествуваа учениците од основните и средните училишта од градот. На однапред предвидена релација, од стариот мост на реката Вардар до манастирот Св.Димитрија и назад, точно во 12 часот, со затворање на улицата, учениците заедно со своите наставници и професори возеа велосипеди и пешачеа. Со ова упативме силна порака дека автомобилите треба да се користат одговорно и колку што е можно истите да бидат заменети со превозни средства кои нема да ја загадуваат околината. Затоа вози велосипед, биди здрав и допринеси за здрава животна средина за себе и за сите околу тебе!

Актив по спорт и спортски активности

Googlе Translate

Присутни

Денес193
Вчера671
Оваа недела864
Овој месец7943
Вкупно270000

Во моментов присутни

4
корисници

Вторник, 19 Јуни 2018 08:46

Распоред на часеви

raspored dzvonenje

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија