European Fitness Day

Европскиот ден за фитнес е еднодневен настан посветен на обезбедување можности за луѓето да го најдат своето „движење“ и се организира низ Европските држави секоја година на 27 Септември. Европскиот Ден на Фитнес ја истакнува улогата што физичката активност ја има во подобрувањето на здравјето на луѓето, ставајќи ги во центарот на вниманието забавните активности кои ги нуди фитнесот во која и да е форма. Поставените цели се подигнување на свеста кај граѓаните за придобивките од активноста и разновидноста како и атрактивноста на активностите ориентирани кон фитнес.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

 

Активот по Спорт и Спортски активности се приклучи кон одбележувањето на најголемото движење во Европа со организирање пријателски натпревар во кошарка на професорите против Гимназијалците – матуранти.

Од името на сите учесници упатуваме порака: ДВИЖИ СЕ ЗА ЗДРАВЈЕ!!!

АКТИВ ПО СПОРТ И СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ

 

Googlе Translate

Присутни

Денес27
Вчера153
Оваа недела27
Овој месец3590
Вкупно212222

Во моментов присутни

1
корисници

Понеделник, 23 Октомври 2017 04:17

Распоред на часеви

raspored dzvonenje

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија