ПОСЕТА НА МАКЕДОНСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ

На 1 март 2019 година, ученици од СОУ Гимназија „Кочо Рацин“ – Велес, во рамките на наставната програма по предметот музичка уметност и во соработка со Македонската опера и балет во Скопје, имаа можност да ја проследат италијанската опера „Турандот“ од Џакомо Пучини, лирична драма во три чина и пет сцени, либрето на Џузепе Адами.

1
2
3
4
5
6
1/6 
start stop bwd fwd

 

Учениците беа воодушевени од сценографијата, костимографијата и одличната изведба. Посетата на оваа јавна и културно-образовна институција беше одлично организирана и реализирана, а учествуваа учениците: Пале Зврцинова, Надица Камчева, Љупче Зафиров, Лука Трајковски, Димче Зврцинов, професор по информатика и Атанас Зафиров, предметен професор по музичка уметност.

Googlе Translate

Присутни

Денес239
Вчера851
Оваа недела2796
Овој месец12815
Вкупно375322

Во моментов присутни

8
корисници

Петок, 24 Мај 2019 07:39
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија