Проект „Магична интеркултурална мрежа на пријателството“

Проектот „Магична интеркултурална мрежа на пријател-ството“ во нашето училиште продолжи да се спроведува од 1 април 2019 година, со 15 учесници – ученици од прва и втора година.

1

 

Проектот има за цел интеркултурално да ги поврзе децата, припадници на различни народи, по пат на заедничко учење за другите народи, нивните земји и култури.

Целта на проектот е да се оствари 4. цел од 17 развојни цели на Обединетите нации за квалитетно образование.

Првата задача беше да се истражи една земја по избор, а учениците се определија за Тајланд. Активностите треаја една недела, учениците истражуваа и подготвија презентација, со што успешно ја завршија задачата.

Одговорeн професор, Елизабета Николовска

 

Googlе Translate

Присутни

Денес604
Вчера842
Оваа недела1446
Овој месец15934
Вкупно504274

Во моментов присутни

9
корисници

Вторник, 19 Ноември 2019 17:35
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија