НАТО-КАРАВАН – УЧИМЕ ЗА НАТО

Амбасадорката на Велика Британија во Скопје, Рејчел Галовеј, на 27 септември 2019 година, одржа предавање на едукативниот НАТО-караван во салата на Општина Велес, каде земаа учество и ученици од Гимназијата.

1a
3a
5a
1/3 
start stop bwd fwd

 

Таа ги запозна учениците со мисијата на НАТО, а воедно пренесе и лични искуства од нејзиниот престој во Авганистан, како и други лични искуства од НАТО-мисиите во светот. Амбасадорката нагласи дека НАТО-караванот е одличен проект за нашата држава како идна 30. членка на НАТО.

Караванот беше во организација од ИНФО-центарот за евроатлантски интеграции и МОСТ.

Googlе Translate

Присутни

Денес603
Вчера842
Оваа недела1445
Овој месец15933
Вкупно504273

Во моментов присутни

8
корисници

Вторник, 19 Ноември 2019 17:34
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија