hemija

Во организација на Сојузот на хемичари и технолози на Р.Македонија, на 25 мај 2014 година, на Институтот за хемија на Природно-математичкиот факултет во Скопје, се одржа првиот Државен натпревар по хемија за учениците од средните училишта во републиката.

Од вкупно пријавените 471 ученик на општинските и регионални натпревари кои се одржаа во месец април, на Државниот натпревар учествуаа 120 ученици меѓу кои и учениците од нашата Гимназија: Андреј Кодовски – ученик во I2 клас, Олга Миљковиќ – ученик во I4 клас, Мирјана Николова – ученичка во II4 клас и Марија Мијакова – ученичка во II3 клас.

Учениците на натпреварот постигнаа високи резултати за што добија пригодни подароци и пофалници.

Наставници - ментори:

Марјан Стојановски

Петранка Стојанова

 

Googlе Translate

Присутни

Денес195
Вчера671
Оваа недела866
Овој месец7945
Вкупно270002

Во моментов присутни

6
корисници

Вторник, 19 Јуни 2018 08:51

Распоред на часеви

raspored dzvonenje

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија