Натпревари по физика

Гимназиското образование вклучува посветеност при изучувањето и на општествените и на природните науки. Затоа со внимание се проучува и физиката, а нашите ученици редовно учествуваат на натпреварите за знаење по овој предмет.

1

Оваа година нашата гимназија беше домаќин на Општинскиот натпревар по физика кој се одржа на 28 февруари 2015 година. На овој натпревар учество земаа следните ученици: Јованче Џоневски, Саше Петров, Даниела Маркова и Константин Атанасов кои се подготвуваа под менторство на професор Надица Теова, како и учениците: Наталија Стојановска која работеше под менторство на професор Драгана Тевчева и Милош Милошевски кој се подготвуваше со професор Ангелина Додов.

2

На Општинскиот натпревар овие ученици го освоија првото и второто место со што се стекнаа со право на учество на Регионалнит натпревар кој се одржа на 4. април 2015 година на Природно – математичкиот факултет во Скопје. На натпреварот учениците постигнаа мошне солидни резултати и им беа доделени пофалници.

Одговорни професори:

Актив по физика

Googlе Translate

Присутни

Денес196
Вчера671
Оваа недела867
Овој месец7946
Вкупно270003

Во моментов присутни

5
корисници

Вторник, 19 Јуни 2018 08:56

Распоред на часеви

raspored dzvonenje

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија