Државен натпревар по латински јазик

Учениците од СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ од Велес имаат можност да го изучуваат латинскиот јазик ,како класичен јазик. Знаењата стекнати во средното образование ќе им бидат драгоцени на идните: филолози,правници,лекари, но и на сите идни интелектуалци. Затоа, голем број ученици од нашето училиште, избираат да го изучуваат латинскиот јазик, а најдобрите од нив оваа година не претставуваа на 45 Државен натпревар по латински јазик. Во конкуренција од педесет натпреварувачи, од сите Гимназии од Република Македонија, нашите натпреварувачи постигнаа навистина солидни резултати. Тие на натпреварот ги освоија следните места:

image-6d6b78a9dec401f20cf378aeb648ba174a5c3cb9a9d8e6f5f17b42f4e52645d2-V
IMG_20160514_102844
IMG_20160514_102847
IMG_20160514_102852
IMG_20160514_132837
IMG_20160514_132923
1/6 
start stop bwd fwd

 

  • IV место Моника Таневска
  • V место Миранда Адеми
  • VIII место Елена Ќимовска
  • XI место Бесим Рамаданов
  • XII место Цветанка Ацева

На сите натпреварувачи им ги честитаме солидните резултати и им посакуваме уште посолиден пласман на идните натпревари.

Ментор

Професор Лилјана Стрезовска - Темовска

Googlе Translate

Присутни

Денес28
Вчера153
Оваа недела28
Овој месец3591
Вкупно212223

Во моментов присутни

2
корисници

Понеделник, 23 Октомври 2017 04:31

Распоред на часеви

raspored dzvonenje

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија