Есента собира цвеќиња за сите годишни времиња

На литературниот конкурс распишан по повод Патрониот празник на училиштето ССОУ„Коле Неделковски “-Велес , земаа учество и ученици од нашето училиште.Наслов на конкурсот беше„ Есента собира цвеќиња за сите годишни времиња “.Истиот беше поделен во две категории –поезија и проза за ученици од основно и средно образование.

1
2
3
1/3 
start stop bwd fwd

 

Во категорија –проза за Средните училишта ученичката Симона Борова од IV-3 клас освои прва награда под менторство на професор Александра Стојановска.

Во категорија –поезија ученичката Ленче Ѓорѓиова од I-5 клас освои прва награда, а Тамара Трајановска ученичка во I-5 клас освои трета награда под менторство на професор Александра Стојановска.

Одговорeн професор:Александра Стојановска

 

Googlе Translate

Присутни

Денес239
Вчера851
Оваа недела2796
Овој месец12815
Вкупно375322

Во моментов присутни

8
корисници

Петок, 24 Мај 2019 07:38
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија