Ученици од Гимназијата во посета на градот Сомбор, Р.Србија

Во периодот од 24 јули до 30 јули, градот Сомбор во Р. Србија беше домаќин на тренингот под име ,,Отворен ум без граници“ преку програмата ,, Еразмус +“.

Нашето училиште учествуваше со дванаесет ученика и двајца професори.

Преку програмата за овој тренинг се презентираше културата, историјата , уметноста и традицијата (облека, музика , игри), како и други аспекти на градовите и државите од кои доаѓаат учесниците: Унгарија, Хрватска, Србија. Целта беше да се видат разликите меѓу учесниците во проектот, почитувањето на истите, начинот на размислување и разните активности со кои учесниците се претставија на обуката.

1
2
3
4
5
6
1/6 
start stop bwd fwd

 

Учениците присуствуваа на секојдневни активности на кои комуницираа на англиски јазик. Преку низа активности, тие се здобија со нови вештини и тоа преку работилници, организирани случувања, традиционални игри . Учениците беа воодушевени од програмата и од тренерскиот тим со надеж за повторно видување на следен тренинг. Активностите секојдневно завршуваа со пишување на пораки на денот и евалуација –рефлексија на сработеното.

Учениците со отворени умови , беа спремни да научат за разликите , да ги надминат предрасудите , да ги прошират хоризонтите на нивото размислување, како и да добијат искуство и мотивација за нивен понатамошен успешен живот.

Одговорни професори: Елизабета Николовска и Петре Петрушевски

Googlе Translate

Присутни

Денес27
Вчера171
Оваа недела354
Овој месец2009
Вкупно220740

Во моментов присутни

4
корисници

Среда, 13 Декември 2017 04:14

Распоред на часеви

raspored dzvonenje

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија