Новости

Натпревар по англиски јазик Hippo-competition

Во Гимназијата на 15.03.2014 се одржа натпревар по англиски јазик Hippo-competition, во организација на GLOBAL INPUT LCCI - Италија. Нашето училиште беше домаќин на прелинимарниот круг

Read more
Почетна Државна матура

PostHeaderIcon Државна матура

Резултати од одбрана на проектната задача можете да ги преземете тука

 

 

СОУ Гимназија Кочо Рацин Велес


Распоред
за одбрана и презентација на проектната  матурска задача по предмети

во априлска сесија од 17-24.04.2013 година

превземи тука

 

Распоред за одбрана и презентација на проектната  матурска задача

во априлска сесија по ученици

превземи тука

Директор

М-р Саше Андреевски

 

 

 

Прелиминарните резултатите од државната матура од јунската испитна сесија 2012 година беа објавени во Гимназијата на 11.07.2012 година во 12 часот, како и на www.matura.gov.mk во делот Резултати.

Учениците од нашата Гимназија уште еднаш покажаа дека имаат високо и квалитетно знаење, што го потврдуваат и резултатите постигнати на екстерните предмети од државната матура , како и резултатите постигнати на ниво на Гимназија кои се далеку повисоки од државното ниво.

 
резултати на државно ниво
резултати на ниво на гимназија
резултати од државна матура.         
просечна оценка
3,1 3,9
македонски јазик
3,3 3,9
англиски јазик
3,0 3,9
математика основно ниво 3,0 3,5
германски јазик
4,3 4
француски јазик
2,9 5
математика напредно ниво 3,8

 

 

И З В Е С Т У В А Њ Е

На 14 и 15 јуни 2012 г. во 10.00 часот ќе се реализира додатна настава по информатика за учениците кои ќе полагаат интерен испит за матура по информатика.

Одговорни професори:

Гордана Саздова и

Сениха Мандал

 

Додатна настава по филозофија за матура ќе се одржува во среда 4 час и петок 4 час.

Одговорен професор:

Пале Трпкова

 

РАСПОРЕД ЗА IV ГОДИНА

додатна настава по математика

 

Додадатна настава по математика за матуранти ќе се одржува секој работен ден 2 и 3 час.

 

Одговорен професор:

Зоран Трифунов

 
Повеќе ...
Кој е Online?
Има 3 гости присутни
Банер
Матуранти
Банер
Ученичка заедница
Банер
Екстерно тестирање

Календар
<<  Јануари 2015  >>
 По  Вт  Ср  Че  Пе  Са  Не 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Распоред на часови
Банер
Слика
1210410262GIMNAZIJA2.jpg

PostHeaderIcon Најнови вести

PostHeaderIcon Популарни

ФЕЈСБУК 'LIKE BOX'