Access

Размена на ученици

razmena ucenici

Е-дневник

e dnevnik

Математички лавиринт

mat lab

ПОЧИТУВАНИ МАТУРАНТИ,

Испитната програма за матура по предметот Македонски јазик и литература Ви е достапна на ВЕБ-страницата на Бирото за развој на образованието: www.bro.gov.mk

Во прилог следат нереализираните предавања од темата: Современа македонска литература кои можете да ги преземете во PDF-формат:


Simple Picture Slideshow:
No images found in folder /home/gimkocor/public_html/images/stories/ucebna2019_2020/matura_mkj/pdf

1. Гане Тодоровски – животен пат и литературна дејност, анализа на песните: „Седум навраќања кон мотивот трепетлика“ и „Нерези“;

2. Матеја Матевски – животен пат и литературна дејност, поезијата на М. Матевски, анализа на пената „Ѕвона“;

3. Анте Поповски – животен пат и литературна дејност, поезијата на А. Поповски, анализа на поемата „Вардар“;

4. Петре М. Андреевски – животен пат и литературна дејност, аналитички коментар на романот „Пиреј“;

5. Коле Чашуле – животен пат и литературна дејност, драмското творештво на К: Чашуле, аналитички коментар на драмата „Црнила“;

6. Томе Арсовски – животен пат и литературна дејност, аналитички коментар на драмата „Парадоксот нa Диоген“;

7. Горан Стефановски – животен пат и литературна дејност, драмите на Г: Стефановски, аналитички коментар на драмата „Диво месо“.

За дополнителни прашања и консултации, обратете се на e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Googlе Translate

Огласна табла

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани ученици, второто полугодие во  учебната 2019/2020 година започнува на 21 јануари, 2020 година, во претпладневна смена. Наставата започнува во 7.15 часот.

Размена на ученици

Размена на ученици во Cordoba, Spain повеќе 

Размена на ученици во Plymouth, UK повеќе 

Размена на ученици во Lutraki, Greece повеќе 

Размена на ученици во Bratislava, Slovakia повеќе 

Размена на ученици во Strasbourg, France повеќе

Размена на ученици во Mardin, Turkey повеќе 

Размена на ученици во Cluj, Romania повеќе 

Присутни

Денес150
Вчера493
Оваа недела3176
Овој месец2222
Вкупно544212

Во моментов присутни

4
корисници

Недела, 05 Април 2020 08:08

Распоред на часеви

   

   


Baner erazmus


Категорија: Натпревари

Категорија: Еразмус

 • Меѓународни обуки за ученици

  Logo pocetna

  СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ во соработка со НВО и други институции организира и нуди можност на размена на ученици ...

   
 • Интернационална конференција во Софија

  naslovna

  Конференцијата се реализираше во периодот од 10 до 14 јули 2017 година во Софија, во присуство на околу 260 учесници. Конференцијата вклучуваше ...

   
 • Обуки за наставници

  Logo pocetna

  Нашето училиште на 02. 02. 2016 ќе аплицира во рамките на Клучната Акција 1, Мобилност на наставен кадар во програмата Еразмус+. Според развојниот план на...

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“- Велес

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија