Digital Inclusion

Inclusion

Access

Размена на ученици

razmena ucenici

Е-дневник

e dnevnik

Математички лавиринт

mat lab

ПОСЕТА НА ОДДЕЛОТ ЗА ТРАНСФУЗИОЛОГИЈА ПРИ ОПШТАТА БОЛНИЦА ВЕЛЕС И ПОСЕТА НА ЧАС ПО ФИЗИКА ОД СТРАНА НА РЕНДГЕНОЛОГ

На 5 декември 2019 година, учениците IV година, група: Природно-математичко подрачје – Б, заедно со предметниот наставник по физика – Ангелина Додов, го посетија Одделот за трансфузиологија при Општата болница, каде го надградија нивното знаење со стручноста и компетенциите од страна на медицинскиот кадар, а вооедно ја покажаа и нивната хуманост, со несебично дарување крв, со една и единствена цел – да се спаси нечиј живот

1
2
3
1/3 
start stop bwd fwd

Со оваа посета се реализираа и дел од целите предвидени со проектната активност за учениците од IV година.

На 5 декември 2019 година, часот по физика во IV година, група: Природно-математичко подрачје – Б, беше збогатен со присуство на Антонио Карамарков, рендгенолог во Клиниката за хируршки болести „Св. Наум Охридски“.

Учениците ги проширија своите видици и знаења поврзани со современите начини на дијагностика и терапија со користење на радиоактивни изотопи и рендгенско зрачење.

Посетата дополнително ги охрабри учениците за нивните идни намери своето понатамошно образование да го продолжат во една од медицинските насоки. Сите со уживање го проследивме предавањето, поставувавме прашања, а воедно добивме и покана за присуство во просториите на Клиниката, каде би земале директно учество во самиот процес на работа.

Одговорeн професор:Ангелина Додов

 

Googlе Translate

Огласна табла

Размена на ученици

Размена на ученици во Cordoba, Spain повеќе 

Размена на ученици во Plymouth, UK повеќе 

Размена на ученици во Lutraki, Greece повеќе 

Размена на ученици во Bratislava, Slovakia повеќе 

Размена на ученици во Strasbourg, France повеќе

Размена на ученици во Mardin, Turkey повеќе 

Размена на ученици во Cluj, Romania повеќе 

Присутни

Денес434
Вчера348
Оваа недела994
Овој месец1439
Вкупно973145

Во моментов присутни

4
корисници

Среда, 05 Октомври 2022 23:49

РАСПОРЕД

   

   


Baner erazmus


Категорија: Натпревари

 • ВТОРО МЕСТО НА ПРОТИВПОЖАРНИОТ КВИЗ-НАТПРЕВАР

  naslovna

  Во рамките на одбележување на Денот на ослободувањето на град Велес, под покровителство на Општина Велес, на 8 ноември 2018 година, се одржа 36. Општински противпожарен квиз-натпревар...

   
 • Државен натпревар по хемија

  naslovna

  На ден 18 мај 2019 година, се одржа Државниот натпревар по хемија, во организација на...

   
 • КВИЗ-НАТПРЕВАР „БУВКО“

   

  naslovna

  На 5 февруари 2019 година, во просториите на СОУ „Гимназија Кочо Рацин“, се одржа квиз-натпревар „Бувко“. Квизот беше од областа на математиката и информатиката...

Категорија: Еразмус

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“- Велес

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија