Access

Размена на ученици

razmena ucenici

Е-дневник

e dnevnik

Математички лавиринт

mat lab

ЕДУКАЦИЈА ЗА СРЕДНОШКОЛЦИТЕ НА ТЕМА: ПРЕВЕНЦИЈА ОД БОЛЕСТИТЕ НА ЗАВИСНОСТ

Во просториите на СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ се одржа едукација на тема: „Превенција од болестите на зависност“. Едукацијата беше организирана од Средношколската заедница при Гимназијата, во соработка со Општинската организација на Црвениот крст од Велес.

2
3
4
1/3 
start stop bwd fwd

На предавањето беа присутни ученици од прва до четврта година. Тие можеа да се запознаат со разните видови дроги како: марихуана, кокаин, хероин, хашиш и разни видови екстази. Учениците имаа можност да научат за сите несакани и штетни ефекти што ги предизвикуваат болестите на зависност, со акцент ставен на дрогите.

Овој начин на едукација на младите се покажува како најдобра форма на превенција. Преку примери и фотографии од познати личности, тие директно ги гледаа штетните последици од овие болести.

Едукацијата ја спроведе д-р Мартин Хаџи-Наумов, волонтер во Црвениот крст на Општинска организација Велес.

Одговорeн професор:Магдалена Сарагинова

Googlе Translate

Огласна табла

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани ученици, второто полугодие во  учебната 2019/2020 година започнува на 21 јануари, 2020 година, во претпладневна смена. Наставата започнува во 7.15 часот.

Размена на ученици

Размена на ученици во Cordoba, Spain повеќе 

Размена на ученици во Plymouth, UK повеќе 

Размена на ученици во Lutraki, Greece повеќе 

Размена на ученици во Bratislava, Slovakia повеќе 

Размена на ученици во Strasbourg, France повеќе

Размена на ученици во Mardin, Turkey повеќе 

Размена на ученици во Cluj, Romania повеќе 

Присутни

Денес295
Вчера531
Оваа недела1648
Овој месец7329
Вкупно524305

Во моментов присутни

3
корисници

Четврток, 20 Февруари 2020 16:47

Распоред на часеви

   

   


Baner erazmus


Категорија: Натпревари

Категорија: Еразмус

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“- Велес

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија