Access

Размена на ученици

razmena ucenici

Е-дневник

e dnevnik

Математички лавиринт

mat lab

ВЕЛЕШКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ НА ОБУКА НА МАКЕДОНСКИОТ ЗНАКОВЕН ЈАЗИК

На 24 февруари 2020 година, во просториите на Сојузот на глуви во Велес, учениците од прва година при СОУ „Гимнзија Кочо Рацин“, а во соработка со Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ – Велес, Невладината организација Здружение за тренинг и едукација ЦЕТ Платформа – Скопје и Националниот сојуз на глуви и наглуви на РС Македонија, имаа можност да присуствуваат на обука за изучување на Брајовата азбука или македонскиот знаковен јазик.

1
2
3
1/3 
start stop bwd fwd

Обуката се одржа под менторство на обучувачот Викторија Волак на тема: „Основи на изучување на знаковниот јазик на глувите и наглувите“. За прв пат за ученици од нашиот град, а за прв пат и надвор од Скопје е одржана оваа обука. Сите учесници задоволни ја научија азбуката на знаковниот јазик на глувите и наглувите. Искрено се надеваме дека ова е само почеток на активностите кои ќе следат понатаму!

Одговорeн професор:Цветанка Кармаркова

 

Googlе Translate

Огласна табла

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани ученици, второто полугодие во  учебната 2019/2020 година започнува на 21 јануари, 2020 година, во претпладневна смена. Наставата започнува во 7.15 часот.

Размена на ученици

Размена на ученици во Cordoba, Spain повеќе 

Размена на ученици во Plymouth, UK повеќе 

Размена на ученици во Lutraki, Greece повеќе 

Размена на ученици во Bratislava, Slovakia повеќе 

Размена на ученици во Strasbourg, France повеќе

Размена на ученици во Mardin, Turkey повеќе 

Размена на ученици во Cluj, Romania повеќе 

Присутни

Денес294
Вчера486
Оваа недела1263
Овој месец6401
Вкупно596302

Во моментов присутни

5
корисници

Среда, 15 Јули 2020 13:13

Распоред на часеви

   

   


Baner erazmus


Категорија: Натпревари

 • Прва и втора награда за нашите ученички

   

  naslovna

  Извидничкиот одред „Димитар Влахов” од Велес оваа година го прослави повод 65 годишното постоење на одредот, како најстара младинска организација во Велес...

   
 • ПОВТОРНО МЕЃУ НАЈДОБРИТЕ РЕЦИТАТОРИ!

  naslovna

  На 27.01.2018г, во просториите на Филолошки факултет „Блаже Конески“ – Скопје, се одржа Државниот рецитаторски натпревар. На натпреварот учество земаа учениците Петар Андреев и Дино Јанаќиев ...

   
 • РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА

  На 8 февруари 2020 година, Гимназијата „Добри Даскалов“ од Кавадарци беше домаќин на Регионалниот натпревар по математика, на кој земаа учество ...

Категорија: Еразмус

 • Анкета за ERASMUS+ обуки

  naslovna

  Според планот за работа на училиштето и во оваа учебна година СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ ќе аплицира во програмата Еразмус+ со проект во Клучната акција 1 - Мобилност на наставен кадар со краен рок за аплицирање 5.02.2019 година. Сите заинтересирани наставници може да се пријават за обуките со пополнување на анкетата на следниот линк, но не подоцна од 28.01.2019 (понеделник)....

   
 • Ученици од Гимназијата во посета на градот Сомбор, Р.Србија

  naslovna

  Во периодот од 24 јули до 30 јули, градот Сомбор во Р. Србија беше домаќин на тренингот под име ,,Отворен ум без граници“ преку програмата ,,Еразмус +“...

   
 • Еразмус проект

  naslovna

  Во рамките на програмата Еразмус+ во оваа учебна година СОУ „Гимназија Кочо Рацин “ продолжува да учествува со два проектa...

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“- Велес

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија