Access

Размена на ученици

razmena ucenici

Е-дневник

e dnevnik

Математички лавиринт

mat lab

ТЕАТАРСКАТА ПРЕТСТАВА „ГОСПОЃА МИНИСТЕРКА“ ОД БРАНИСЛАВ НУШИЌ ПРЕД ДЕВЕТТООДДЕЛЕНЦИТЕ ОД НАШАТА ОПШТИНА

Младите актери од СОУ „Гимназија Кочо Рацин“, на 26 февруари, во салата „Бели мугри“ ја изведоа театарската претстава „Госпоѓа министерка“ пред деветтоодделенците од нашата општина. На тој начин тие се обидоа да им порачаат на учениците кои го завршуваат основното образование, а имаат афинитети кон сценскиот настап и актерската игра, дека како идни ученици на Гимназијата, би имале можност да го негуваат својот талент и да ги остварат своите желби да застанат на театарска сцена.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

Театарската претстава беше топло примена од присутните кои ја проследија со внимание и заинтересираност. Младите актери беа наградени од публиката со громогласен аплауз што беше најголема пофалба и благодарност за трудот кој тие го вложиле во реализирање на претставата.

Со својата успешна актерска игра тие измамија искрени насмевки на лицата на својата публика.

Стручен актив по Македонски јазик и литература

Googlе Translate

Огласна табла

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани ученици, второто полугодие во  учебната 2019/2020 година започнува на 21 јануари, 2020 година, во претпладневна смена. Наставата започнува во 7.15 часот.

Размена на ученици

Размена на ученици во Cordoba, Spain повеќе 

Размена на ученици во Plymouth, UK повеќе 

Размена на ученици во Lutraki, Greece повеќе 

Размена на ученици во Bratislava, Slovakia повеќе 

Размена на ученици во Strasbourg, France повеќе

Размена на ученици во Mardin, Turkey повеќе 

Размена на ученици во Cluj, Romania повеќе 

Присутни

Денес293
Вчера486
Оваа недела1262
Овој месец6400
Вкупно596301

Во моментов присутни

7
корисници

Среда, 15 Јули 2020 13:11

Распоред на часеви

   

   


Baner erazmus


Категорија: Натпревари

 • ГИМНАЗИЈАЛЦИТЕ СТАРТУВАА СО ПОБЕДА

  naslovna

  На 17.10.2018г започна општинската лига во кошарка – машки за ученици од средните училишта, што ја организира Сојузот на училишен спорт...

   
 • Еко - конкурс

  naslovna

  На распишаниот еко-конкурс, од страна на програмата „Млади репортери за животната средина“, која што е во сопственост на Фондацијата за еколошка едукација, активно...

   
 • Разгледница од моето место

  naslovna namalena

  Согласно со планираните активности од Програмата за одбележување на 50 годишниот јубилеј на ССОУ ,,Коле Неделковски" од Велес и Денот на Патронот, во оваа...

Категорија: Еразмус

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“- Велес

СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија