По повод одбележувањето на Месецот на британската филозофија, Меѓународниот Славјански Универзитет ,,Гаврило Романович Державин“ - Свети Николе, заедно со Филозофското друштво на Македонија, организираше предавање од страна на еминентни предавачи од Оксфорскиот Универзитет, Велика Британија.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
01/15 
start stop bwd fwd

Предавањето на тема „Филозофски прашања“ се одржа на 6 февруари 2015 година во просториите на Меѓународниот Славјански Универзитет ,,Гаврило Романович Державин“ - Свети Николе. Предавањето го одржа еминентниот предавач Стефан Прист, професор по филозофија на Оксфорскиот Универзитет.

Од нашата Гимназија присуствуваа учениците од четврта година кои беа импресионирани од плурализмот во решенијата на филозофските прашања и проблеми.

Одговорни професори:

д-р Бошко Караџов

м-р Пале Трпкова

м-р Трпе Туфекчиев

Googlе Translate

Присутни

Денес349
Вчера563
Оваа недела349
Овој месец13713
Вкупно651595

Во моментов присутни

2
корисници

Понеделник, 26 Октомври 2020 15:08
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија