Визии и желби за Европа - модел на иднината на Европа

Во периодот од 27 февруари до 1 март 2015година, во просториите на СОУ ,, Гимназија Кочо Рацин ‘’ се одржа тренинг симулација на тема: „Визии и желби за Европа“ - модел на иднината на Европа.Симулацијата се занимава со формалниот процес на преговори за пристапување меѓу земјите - кандидатки, актуелните земји -членки на ЕУ и институциите на ЕУ.

2
3
4
5
6
11
12
naslovna
viber_image1
1/9 
start stop bwd fwd

 

Во рамките на овој тренинг симулација беа вклучени ученици од трета и четврта година од нашето училиште. Преку развивање на сопствени визии за регионот, како и за Европа, тие имаа можност да ги истакнат своите ставови и да ги искажат желбите и визиите за каква треба да биде Европа во блиска иднина од гледиште на средношколците.

Со заземање на ставови и позиции на специфични интереси, учениците стекнаа подобро разбирање за процесите и случувањата во Европската унија, која за нив стана потранспарентна, разбирлива и повеќе достапна.

Одговорни професори:

м-р Пале Трпкова

Рената Гашева

Googlе Translate

Присутни

Денес349
Вчера563
Оваа недела349
Овој месец13713
Вкупно651595

Во моментов присутни

4
корисници

Понеделник, 26 Октомври 2020 15:05
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија