Проект „Магична интеркултурална мрежа на пријателството“

Проектот „Магична интеркултурална мрежа на пријател-ството“ во нашето училиште продолжи да се спроведува од 1 април 2019 година, со 15 учесници – ученици од прва и втора година.

1

 

Проектот има за цел интеркултурално да ги поврзе децата, припадници на различни народи, по пат на заедничко учење за другите народи, нивните земји и култури.

Целта на проектот е да се оствари 4. цел од 17 развојни цели на Обединетите нации за квалитетно образование.

Првата задача беше да се истражи една земја по избор, а учениците се определија за Тајланд. Активностите треаја една недела, учениците истражуваа и подготвија презентација, со што успешно ја завршија задачата.

Одговорeн професор, Елизабета Николовска

 

Googlе Translate

Присутни

Денес411
Вчера556
Оваа недела3214
Овој месец5003
Вкупно594904

Во моментов присутни

6
корисници

Недела, 12 Јули 2020 18:25
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија