НАТО-КАРАВАН – УЧИМЕ ЗА НАТО

Амбасадорката на Велика Британија во Скопје, Рејчел Галовеј, на 27 септември 2019 година, одржа предавање на едукативниот НАТО-караван во салата на Општина Велес, каде земаа учество и ученици од Гимназијата.

1a
3a
5a
1/3 
start stop bwd fwd

 

Таа ги запозна учениците со мисијата на НАТО, а воедно пренесе и лични искуства од нејзиниот престој во Авганистан, како и други лични искуства од НАТО-мисиите во светот. Амбасадорката нагласи дека НАТО-караванот е одличен проект за нашата држава како идна 30. членка на НАТО.

Караванот беше во организација од ИНФО-центарот за евроатлантски интеграции и МОСТ.

Googlе Translate

Присутни

Денес392
Вчера556
Оваа недела3195
Овој месец4984
Вкупно594885

Во моментов присутни

5
корисници

Недела, 12 Јули 2020 17:37
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија