КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

На 11 декември, во библиотеката на нашето училиште се одржа крводарителска акција, на која учениците ја покажаа својата хуманост.

2
3
4
1/3 
start stop bwd fwd

За четири часа се собраа вкупно 25 крвни единици. 12 дарители беа од машки пол, а 13 од женски. Во оваа крводарителска акција учество земаа: Црвен крст на Република Македонија, Општинска организација – Велес, Училишниот клуб при СОУ „Гимназија Кочо Рацин” и Училишната заедница, во соработка со Институтот за трансфузиона медицина од Скопје.

Googlе Translate

Присутни

Денес358
Вчера386
Оваа недела2091
Овој месец10923
Вкупно527899

Во моментов присутни

13
корисници

Петок, 28 Февруари 2020 19:24
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија