РЕАЛИЗИРАНА ЕДУКАЦИЈА ЗА ДАВАЊЕ ПРВА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ

Во организација на Клубот на млади на Црвениот крст при Гимназијата и Активот по спорт и спортски активности, во просториите на спортската сала, беше организирано едукативно предавање од областа на давање прва медицинска помош, реализирано од страна на д-р Владо Хаџи-Наумов, активист на Општинската организација на Црвениот крст.

7
8
7
8
1/2 
start stop bwd fwd

На предавањето беа присутни учениците кои имаат избрано спортска проектна активност – планинарење, бидејќи голем број од темите што се обработуваат на оваа проектна активност, беа прикажани и демонстрирани на ова предавање.

Голем беше интересот за знаења од оваа област кај учениците, дел од нив и практично демонстрираа вежби пред присутните.

Googlе Translate

Присутни

Денес362
Вчера386
Оваа недела2095
Овој месец10927
Вкупно527903

Во моментов присутни

3
корисници

Петок, 28 Февруари 2020 19:39
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија