ПРЕВЕНЦИЈА ОД БОЛЕСТИ НА ЗАВИСНОСТ

Како дел од одбележувањето на месецот за борба против болести на зависност, волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија - Општинска организација Велес, на 29 ноември, одржаа едукативна работилница со учениците во Гимназијата.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

 

Целта на едукацијата беше учениците да се запознаат со негативните влијанија кои ги има употребата на цигари, алкохол и дрога. Преку проактивен пристап, да се укаже на лошите страни кај овие појави и да се влије кај младите да не дојдат во искушение да бидат подложни на болести на зависност.

Во Гимназијата со предавањето беа опфатени учениците од прва и втора година, заедно со предметниот професор по биологија Елизабета Николовска.

Googlе Translate

Присутни

Денес223
Вчера317
Оваа недела845
Овој месец8169
Вкупно1020972

Во моментов присутни

3
корисници

Среда, 29 Март 2023 22:29
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија