Трибина по повод 1 Декември – Светски ден на борба против сидата

Во организација на Советот за јавно здравје на Општина Велес и ОО на Црвен крст, во големата сала на општинската зграда се одржа трибина по повод 1 Декември – Светскиот ден на борбата против сидата.

На едукативната трибина, на која стручни лица одржаа предвање за ХИВ/СИДА, како се пренесува и како се лекува вирусот, начинот на дијагностицирање и превенција, учествуваа учениците од втора година при СОУ „Гимназија Кочо Рацин“.

1
2
3
4
1/4 
start stop bwd fwd

 

Оваа година, Светскиот ден за борба против глобалната епидемија, се одбележа под мотото „Изедначи“. Според Светската здравствена организација , ХИВ-вирусот и натаму останува глобален проблем за јавното здравје, кој погодува над два милиони луѓе во европскиот регион.

Одговорeн професор:

Елизабета Николовска

Googlе Translate

Присутни

Денес194
Вчера317
Оваа недела816
Овој месец8140
Вкупно1020943

Во моментов присутни

4
корисници

Среда, 29 Март 2023 21:00
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија