ЕДУКАТИВНА РАБОТИЛНИЦА

По повод Патрониот празник на училиштето и јубилејот 165 години гимназиското образование во Велес, беше одржана едуктивната работилница „Дигитален музеј: Виртуелна прошетка низ архивскта граѓа на фондот Кочо Рацин“.

1
2
3
4
1/4 
start stop bwd fwd

 

На истата, учениците од прва година имаа можност да ги проследат оргиналните фотографии, работните белешки, дописните картички, изворните документи, книжевно-поетските ракописи и други архивско-историски материјали поврзани со Кочо Рацин (1908-1943) - патронот на Гимназијата и основоположникот на современата македонска литература.

Едукативната работилница ја подготви и реализираше проф. д-р Бошко Караџов.

Googlе Translate

Присутни

Денес82
Вчера121
Оваа недела513
Овој месец3376
Вкупно1058433

Во моментов присутни

3
корисници

Четврток, 21 Септември 2023 13:45
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија