s

Организација за мировно образование од мегаши. Учениците направија своја претстава

По повод Патрониот празник на ОУД „Лазар Лазаревски“-Велес, беше распишан литературен конкурс на тема „Во чест на паднатите за татковината“ во две категории: поезија и проза.

Од многубројните пристигнати творби, чест, задоволство и среќа имаа учениците од нашата Гимназија да ги добијат првите места во двете категории.Ученичката Матеја Горевска од I-3 клас во категорија проза и ученикот Кристијан Јорданов од II-6 клас во категорија поезија.

Ментор на наградените ученици е професор Александра Стојановска.

Им посакуваме многу понатамошни творечки успеси и добиени награди.

 

Googlе Translate

Присутни

Денес26
Вчера155
Оваа недела865
Овој месец315
Вкупно1040539

Во моментов присутни

3
корисници

Сабота, 03 Јуни 2023 05:37
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија