hemija

Во организација на Сојузот на хемичари и технолози на Р.Македонија, на 25 мај 2014 година, на Институтот за хемија на Природно-математичкиот факултет во Скопје, се одржа првиот Државен натпревар по хемија за учениците од средните училишта во републиката.

Од вкупно пријавените 471 ученик на општинските и регионални натпревари кои се одржаа во месец април, на Државниот натпревар учествуаа 120 ученици меѓу кои и учениците од нашата Гимназија: Андреј Кодовски – ученик во I2 клас, Олга Миљковиќ – ученик во I4 клас, Мирјана Николова – ученичка во II4 клас и Марија Мијакова – ученичка во II3 клас.

Учениците на натпреварот постигнаа високи резултати за што добија пригодни подароци и пофалници.

Наставници - ментори:

Марјан Стојановски

Петранка Стојанова

 

Googlе Translate

Присутни

Денес43
Вчера155
Оваа недела882
Овој месец332
Вкупно1040556

Во моментов присутни

3
корисници

Сабота, 03 Јуни 2023 07:52
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија