Државен натпревар по руски јазик

И покрај тоа што мал број ученици го изучуваат рускиот јазик, желбата за продлабочување на знаењата од овој јазик се уште се негува. Со руската култура и јазик не поврзуваат многу заеднички културни белези, па затоа овој интерес не не изненадува.

1
2
3
4
5
6
1/6 
start stop bwd fwd

 

На Државниот натпревар по руски јазик кој секоја година се одржува на Филолошкиот факултет во Скопје и оваа година учествуваа учениците од нашата Гимназија. Натпреварот се одржа на 18 април, а нашето училиште учествуваше со свои учесници, ученици од втора година.

Ученичката Сара Богоевска од II -1клас го освои првото место, а ученичката Христина Ѓорѓиевска oд II -1 клас го освои второто место. Се надеваме дека овој успех ќе го потврдиме и на меѓународната олимпијада по руски јазик која се одржува секоја година во Москва во периодот од 5 јуни до 12 јуни, 2015 година.

Googlе Translate

Присутни

Денес433
Вчера590
Оваа недела433
Овој месец14328
Вкупно774820

Во моментов присутни

2
корисници

Понеделник, 26 Јули 2021 19:32
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија