Регионален натпревар по хемија 2015

Во организација на Секцијата за хемиско образование при Сојузот на хемичари и технолози на Р.Македонија, на 18 април 2015 година во Гимназијата „Добри Даскалов“ во Кавадарци, се одржа регионален натпревар по хемија за учениците од прва до четврта година. Под менторство на професор Марјан Стојановски, од нашата Гимназија учествуваа следниве ученици кои се натпреваруваа во три категории постигнувајќи ги следниве резултати:

  1. Наталија Стојановска – ученик од I2 клас, II место од I категорија
  2. Вероника Стојановска – ученик во I3 клас, IV место од I категорија
  3. Андреј Кодовски – ученик во II2 клас, II место од II категорија
  4. Олга Миљковиќ – ученик во II4 клас, IV место од II категорија
  5. Мијакова Марија – ученик во III3 клас, IV место од III категорија
  6. Чанева Наталија – ученик во III4 клас, II место од III категорија
P5180799
P5180800
P5180801
P5180802
P5180803
P5180804
P5180805
1/7 
start stop bwd fwd

 

Петмина од учениците обезбедија пласман на државниот натпревар по хемија кој ќе се одржи на 16 мај 2015 година на институтот по хемија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Со среќа млади хемичари

 

Googlе Translate

Присутни

Денес548
Вчера496
Оваа недела2624
Овој месец7906
Вкупно735572

Во моментов присутни

8
корисници

Петок, 14 Мај 2021 22:05
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија