Државен натпревар „Наноматеријали – материјали на иднината“

Модерната наука ги прогласи наноматеријалите за материјали кои ќе донесат големи промени и прогрес во модерната технологија на иднината. Такви промени и напредок таа им навестува и на нашите ученици , млади физичари, Катерина Темелкова и Љубчо Јованов.

DSC_0263
DSC_0264
DSC_0266
DSC_0268
DSC_0269
DSC_0270
DSC_0271
sl1
sl2
sl3
01/10 
start stop bwd fwd

 

На Државниот натпревар „Наноматеријали – материјали на иднината“ кој се одржа на 8 мај 2015 година на Технолошкиот факултет во Скопје тие постигнаа мошне солиден резултат и го освоија третото место. Учениците се подготвуваа под менторство на професорката Надица Теова. Се надеваме дека овој успех ќе им биде голем поттик следната година да бидат уште поуспешни и да станат дел од наградените стипендисти. Оваа година додатен стимул за ангажирање е и паричната награда во вредност од 600 евра.

На победниците им ја честитаме државната награда и им посакуваме успеси и на идните натпреварувања.

Googlе Translate

Присутни

Денес230
Вчера385
Оваа недела1428
Овој месец9890
Вкупно698568

Во моментов присутни

4
корисници

Четврток, 25 Февруари 2021 14:05
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија