Регионален натпревар по латински јазик

Учениците од нашата Гимназија учествуваа на Регионалниот натпревар по латински јазик кој се одржа на 7 Мај 2016 година во ССОУ „Димитрија Чуповски“ во Велес. Натпреварувачите имаа можност да ги покажат своите солидни знаења за овој јазик и ги освоија следните резултати:

IMG_20160506_142416
IMG_20160506_142426
IMG_20160506_142532
1/3 
start stop bwd fwd

 

Првото место го делат учениците:

  • Андреј Кодовски (30 бодови);
  • Бесим Рамаданов (28 бодови);
  • Цветанка Ацева (27 бодови);
  • Моника Таневска (27 бодови)

Второ место не беше доделено.

Третото место го поделија ученичките:

  • Елена Ќимовска (22 бодови);
  • Миранда Адеми (20 бодови)

Учениците се подготвуваа под менторство на професорката Лилјана Стрезовска Темовска. На учениците и на нивниот ментор им честитаме на успехот.

Googlе Translate

Присутни

Денес187
Вчера317
Оваа недела809
Овој месец8133
Вкупно1020936

Во моментов присутни

2
корисници

Среда, 29 Март 2023 20:32
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија