Регионален натпревар по Македонски јазик и литература

На 21.04.2018 год.во Неготино во ООУ „Гоце Делчев“се одржа регоналниот натпревар по Македонски јазик и литература. Оваа година за првпат учениците имаа можност да учествуваат од две наставни години, втора и трета.

1

 

Нашето училиште учествуваше со свои учесници, ученици од II и III година во две категории: мајчин и немајчин јазик.

Во категоријата мајчин јазик се натпреваруваше ученичката Пале Ѓорѓиева од III-4 клас под менторство на наставникот Цветанка Карамаркова и го освои третото место, на ученичката и посакуваме успех на Државниот натпревар.

Ученичката со немајчин македонски јазик која учествуваше на регионалниот натпревар е Хурмете Амзова од II-6 клас, под менторство на наставникот Весна Павлова.

 

Googlе Translate

Присутни

Денес244
Вчера481
Оваа недела1678
Овој месец3875
Вкупно841414

Во моментов присутни

4
корисници

Четврток, 09 Декември 2021 11:41
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија