Државен натпревар на млади истражувачи

На 21 април 2018 година во Струмица се одржа 54-от Државен натпревар на младите истражувачи од Р. Македонија . Нашето училиште учествуваше со двајца натпреварувачи од областа Биологија и Математика. Елена Стумбова е ученичката која се натпреваруваше од областа на Биохемијата, а Елеонора Ташкова од областа Применета математика.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

 

Учесницитеја покажаа својата иновативност и знаење од овие области и се пласираа на места кои им овозможија учество на меѓународниот натпревар кој ќе се одржи во ноември во Р. Македонија. Им благодариме на учениците за нивното учество и заинтересираност за науката , а се надеваме на уште поголеми успеси на идните наши истражувачи на меѓународните натпревари од ваков карактер .

 

Одговорни професори: Елизабета Николовска, Марија Гајдова

 

Googlе Translate

Присутни

Денес341
Вчера386
Оваа недела2074
Овој месец10906
Вкупно527882

Во моментов присутни

2
корисници

Петок, 28 Февруари 2020 18:57
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија