ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА ЛИКОТ И ДЕЛОТО НА КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ

Во организација на Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ – Велес беше распишан литературен конкурс на тема: „Ликот и делото на Коле Неделковски“.

1

 

Право на учество имаа сите ученици од средните училишта во Општина Велес, а нашата ученичката Тамара Трајановска од II-5 клас ја освои третата награда.

 

Наградите на свечен начин им беа доделени во село Војница, на 3 септември 2018 година, каде што беше одржана пригодна културна манифестација.

 

Одговорeн професор, Александра Стојановска

 

Googlе Translate

Присутни

Денес376
Вчера580
Оваа недела956
Овој месец11735
Вкупно756327

Во моментов присутни

3
корисници

Вторник, 22 Јуни 2021 19:23
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија