СИТЕ СМЕ ИСТИ – СИТЕ СМЕ РАЗЛИЧНИ

По повод одбележување на Денот на училиштето на ССОУ „Димитрија Чуповски“, беше распишан литературен конкурс на тема: „Сите сме исти – сите сме различни“. На литературниот конкурс земаа активно учество и ученици од нашето училиште.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

 

Во категорија проза-есеј, ученичката Тамара Велкова од II-2 клас, под менторство на професор Магдалена Сарагинова, ја освои втората награда. Ученичката Ленче Ѓорѓиова од II-5 клас, во истата категорија, под менторство на професор Александра Стојановска, ја освои третата награда.

Во категорија поезија, Елена Ивчева од I-1 клас, Никола Трендафилов од I-4 клас и Сајма Лековиќ од II-2 клас, освоија пофалници.

Одговорен професор, Александра Стојановска

 

Googlе Translate

Присутни

Денес235
Вчера342
Оваа недела577
Овој месец1608
Вкупно944001

Во моментов присутни

2
корисници

Вторник, 05 Јули 2022 18:51
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија