ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ПО ХЕМИЈА

На 16 март 2019 година, се одржа Општинскиот натпревар по хемија, во организација на Сојузот на хемичари и технолози на Македонија, во просториите на ООУ „Васил Главинов“ – Велес.

1
1/1 
start stop bwd fwd

 

На натпреварот учествуваа ученици од прва и втора година од СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ – Велес, натпреварувајќи се во прва и втора категорија и постигнувајќи доста солидни резултати. Голема благодарност до нашите ученици: Лилјана Ристова и Марко Инѓилизов од I-1 клас; Паола Кадиева од II-1 клас; Сара Николовска од II-3 клас; Тамара Трајановска од II-5 клас.

На Регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 6 април 2019 година, се пласираа следниве ученици: Лилјана Ристова и Филип Јованов (од прва година); Паола Кадиева, Сара Николовска и Тамара Трајановска (од втора година).

Им посакуваме голем успех и добар пласман на нашите ученици.

Ментори: Петранка Стојанова , Марјан Стојановски

 

Googlе Translate

Присутни

Денес124
Вчера405
Оваа недела881
Овој месец10764
Вкупно664870

Во моментов присутни

4
корисници

Среда, 25 Ноември 2020 06:40
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија