ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО БИОЛОГИЈА

На 11 мај 2019 година, на Природно-математичкиот факултет во Скопје, се одржа Државниот натпревар по Биологија, а гимназијалците го продолжија шестгодишниот континуитет на успеси по овој предмет.

Оваа година, ученичката Софија Димова од 1-4 клас, го освои првото место со најголем број поени од учесниците на сите региони. Третата награда ја освои Лилјана Ристова од 1-1 клас, а Никола Трендафилов се здоби со пофалница за натпреварот.

1

Наградени се и ученичките: Паола Кадиева и Кристина Ивановска од 2-1 клас, за освоено трето место. Ученичките: Елена Кузева од 3-2 клас и Андријана Стумбова од 3-3 клас добија дипломи за учество на овој натпревар.

Се надеваме на уште поголеми успеси следната година. Честитки за сите ученици кои предходно учествуваа на Општинскиот и Регионалниот натпревар.

Одговорни професори:

Елизабета Николовска

Силвана Илиева-Печкова

Googlе Translate

Присутни

Денес404
Вчера462
Оваа недела1851
Овој месец7169
Вкупно612868

Во моментов присутни

3
корисници

Четврток, 13 Август 2020 21:58
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија