SME WEEK

(недела на претприемништво)

Во текот на учебната 2014/15 година во склоп на проектот SEECEL беа реализирани повеќе активности меѓу кои беше и посетата на претприемачи и сопственици на успешни бизниси.

Една од овие активости е и неделата на претприемништво кои ја организираа професорите по предметот Бизнис и претприемништво . По тој повод во Гимназијата свое излагање на тема “Како го започнав својот бизнис” имаа низа познати бизнисмени , кои учениците ги запознаа со патот на развој на нивниот бизнис, како и со можностите за развивање на бизнисот и претприемништвото во нашата земја.

DSC01604
DSC01625
DSC01636
DSC03998
DSC04013
1/5 
start stop bwd fwd

 

Овие активности се од големо значење за учениците во насока на подобро совладување на содржините од соодветниот предмет, а најважно од се е тоа што се помага при избор на нивната идна професија.

Googlе Translate

Присутни

Денес526
Вчера496
Оваа недела2602
Овој месец7884
Вкупно735550

Во моментов присутни

5
корисници

Петок, 14 Мај 2021 21:25
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија