ТРЕНИНГ КУРС

РАЗМЕНА НА УЧЕНИЦИ АНКАРА, ТУРЦИЈА

Во периодот од 19.3.2016 – 26.3.2016 година во Анкара, Турција , ученичките Сандра Ташковска и Ангела Спасевска од IV година при СОУ„Гимназија Кочо Рацин“ Велес, заедно со професорката Елисавета Миткова Жабев земаа учество во Европскиот проект “Mixed-ability Training Course for Inclusion of Young People with Disabilities”, организиран од страна на Erazmus + во соработка со Engelsiz Toplum Ve Gençlik Derneği.

1
11232073_10153896212739543_1168449439621651848_n
12439433_10153896219409543_6769656056405546200_n
12670738_10153896219829543_2326019085154344509_n
12903620_1085953074760426_1260078_o
12910645_1085953204760413_787638667_n
12919239_1161884527155382_1886340449_n
12919662_10153896212919543_3370277817230195041_n
12920931_1085953251427075_790416786_n
12921042_1161935317150303_1526672143_n
12922162_1085952354760498_1326984356_o
12935301_1161935330483635_646454654_n
12965987_1161935307150304_2041547842_n
12966753_1161884573822044_1668310057_n
12966787_1161884490488719_365694573_n
12969176_1161884553822046_2142946163_n
12969202_1161887443821757_1037805837_n
1477362_10153896227209543_3185208289188273349_n
1934801_10153896220474543_7932994990662023337_n
2
20160319_220950
20160322_111251
20160322_112105
20160322_150842
20160322_152631
20160322_154335
20160322_154408
20160322_172406
20160323_105010
20160323_105208
20160323_221853
20160324_123406
20160326_125326
3
4
DSC_0152
DSC_0154
IMG_6991
IMG_7266
IMG_7298
IMG_7304
IMG_7312
IMG_7346
IMG_7517
IMG_7731
IMG_7733
IMG_7751
IMG_7755
IMG_7763
IMG_7891
IMG_7900
IMG_8127
01/52 
start stop bwd fwd

 

Во проектот беа вклучени 29 студенти и ученици од повеќе земји: Македонија, Бугарија, Грција, Италија, Полска, Португалија, Романија и Турција.

Се здобивме со нови знаење, вештини и искуства и стекнавме свој став за одредени теми. Целта на самиот проект беше вклучување на младите луѓе со без и попречености (слепи, глувонеми лица и лица со ментална попреченост) во најразлични активности и игри.

Целна група беа млади луѓе кои се заинтересирани и мотивирани да работат на проблемите на лицата со попречености. Во проектот беа вклучени врсници со и без попреченост кои имаат заедничко искуство и го споделуваат своето знаење.

Проектот беше спроведуван преку работилници и интерактивни предавања одржани од неколку предавачи и координатори на проектот, преку посета на дневни центри, а методот на овој тренинг курс е базиран на неформално образование.

Покрај главната цел на овој проект, се оствари и интеркултурна интеракција, преку која се запознавме со многу европски култури, земји и традиции. Исто така детално се запознавме и со дел од азиската култура и традиција преку градската прошетка низ Анкара.

Googlе Translate

Присутни

Денес55
Вчера424
Оваа недела881
Овој месец881
Вкупно575556

Во моментов присутни

3
корисници

Среда, 03 Јуни 2020 02:30
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија