Размена на ученици во Стразбург, Франција

Во периодот од 24.10.2016 – 30.10.2016 година ученици од нашата Гимназија заедно со учесници од Франција, Романија, Хрватска, Италија, Латвија и Словачка имаа прекрасна можност да заминат на размена на ученици во Стразбург, Франција.

fr3
fr_25
fr3
fr_25
1/2 
start stop bwd fwd

 

Целта на размената беше да се подгне еко-совеста кај младите личности за зачувување на животната средина. Преку меѓу културен дијалог , неформално учење и работилници се стимулираа младите личности да дадат свое мислење за подобрување на еко стандардите во секоја од државите од каде потекнуваа учесниците. Акцентот беше ставен на младите личности и на улогата која што тие ја имаат во општеството.

 

Одговорен професор: Љубица Темелковска

Googlе Translate

Присутни

Денес79
Вчера121
Оваа недела510
Овој месец3373
Вкупно1058430

Во моментов присутни

1
корисници

Четврток, 21 Септември 2023 13:38
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија