Дисеминација на обуката СТЕАМ од програмата Ерзмус+

На 6 јули 2018 година во просториите на Гимназија „Кочо Рацин“ се реализираше дисеминација на обуката СТЕАМ- Наука, Технологија, Инжинерство, Уметност и Математика во образованието. Професорите кои оваа обука ја посетија во рамките на програмата Еразмус+, со проект од клучната акција Мобилност на индивидуи и наставен кадар, ги пренесоа стекнатите знаења од соодветната тема на своите колеги.

1
2
3
4
1/4 
start stop bwd fwd

 

За професиите од иднината се потребни знаења и вештини како што се дигитални вештини, критичко размислување, соработка, тимски дух, иновативно и аналитичко размислување. Индивидуалните компетенции во предметите STEM (наука, технологија, инженерство и математика) стануваат се поважни за професиите на иднината, кои се засноваат на висока технологија. Затоа во образованието се потребни иновативни пристапи.

STEM е многу повеќе од групирање на предметни области. Тоа е движење кое треба да развие длабоки математички и научни основи кај учениците, кои треба да бидат конкурентни за работната сила во 21-от век.

Учесниците на обуката активно се вклучија, разменуваа мислења, нудеа идеи и сугестии. Обуката повторно ќе биде реализирана во август 2018 година.

Googlе Translate

Присутни

Денес511
Вчера496
Оваа недела2587
Овој месец7869
Вкупно735535

Во моментов присутни

3
корисници

Петок, 14 Мај 2021 20:54
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија