Гимназијата е стратешки партнер во проектот STEAM

Во периодот од 2019 до 2021 година, Гимназијата е стратешки партнер во проектот за иновации и добри практики Educational Info-graphic for STEAM. Партнерството се состои од шест училишта од Полска, Италија, Шпанија, Романија, Грција и Македонија, како и здруженија и асоцијации од Кипар, Италија и Португалија.

Наставниците по математика и природни науки од сите партнерски држави развиваат и креираат визуелни едукативни материјали во форма на инфографици кои ќе се применуваат за време на наставата ширум училиштата низ Европа.

Educational Infographics For STEAM

1
2
1
2
1/2 
start stop bwd fwd

 

<

Googlе Translate

Присутни

Денес393
Вчера507
Оваа недела393
Овој месец13710
Вкупно807756

Во моментов присутни

2
корисници

Понеделник, 27 Септември 2021 17:58
СОУ„Гимназија Кочо Рацин“-Велес гимназија