Бесплатни студии на Академијата од учениците од нашето училиште

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Од страна на директорот на СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ – Велес, Илија Попов и Академијата за програмирање Skill up од Велес, на ден 30.10.2023 година е склучен договор за посетување на бесплатни студии на Академијата од учениците од нашето училиште. Академијата ќе ја посетуваат учениците првенци на генерација на Гимназијата во учебната 2022/2023 година: Ана Бошкова, Кристијан Мартинов и Миа Трајковска. Тие ќе следат соодветна наставна програма од областа на програмирањето со соодветни тренери за реализација на наставата во времетраење од осум месеци.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den