Училишна Заедница

Училишна заедница

Претседател: Ана Бошкова III-2 клас

Заменик претседател: Филип Настов III-4 клас

Одговорни професори: Жанет Јанев- Сарагиновски; Благица Аризанова- Шопов

Статут 2022

Програма 2023-2024

 

 

Активности

Предавање за штетните влијанија и последиците од употребата на наркотици и други нелегални супстанци

На 13.5.2024 година, на иницијатива на Училишната заедница на нашето училиште, од страна на претставници од СВР Велес се одржа предавање за штетните влијанија и

Read More »
Активности

Состанок со Црвениот крст

Во соработка со Црвениот крст на општина Велес, а на иницијатива на Училишната заедница при СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ – Велес, на ден 5.2.2024 година,

Read More »
Училишна Заедница

Гоце Делчев

Ѓорѓи Николов Делчев, познат како Гоце Делчев (Кукуш, 4 февруари 1872 – Баница, 4 мај 1903)— македонски национален херој, учесник во македонското револуционерно движење, деец на Македонската револуционерна организација, апостол и срцето на револуционерна Македонија, идеолог, организатор и водач на

Read More »
Активности

„Сите да сме сити”

Хуманитарната акција на Училишната заедница „Сите да сме сити” продолжи и оваа година. Истата започна пред еден месец, кога сите ученици од Гимназијата донираа храна

Read More »
Otvoren_den