Гимназијалките спортистки учесници на проект за родова еднаквост

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Ученичките спортистки од нашата Гимназија активно учествуваа во проектот за родова
еднаквост кој има за цел да ги зајакне девојките и да ги промовира Олимписките игри преку
работилници. На работилницата која се одржа во Европската куќа во Велес се претставија
поранешните олимпијки: Пулексенија Јовановска – поранешна олимпијка и тренер по карате,
Едина Муса – тренер во кошарка и фитнес инструктор и Наташа Мешковска – поранешна
олимпијка и тренер во пливање.
Фокусот беше ставен на развој на вештини, поставување цели и надминување на
пречките, поттикнување на самодоверба и лидерски вештини кај младите спортистки.
Настанот беше организиран од Француската Амбасада во Р.Македонија.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den