Гимназијата „Кочо Рацин“ учесник на 10.Велешки пливачки маратон

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Денес во водите на велешкото езеро „Младост“ се одржа спортската манифестација на 10.Велешки пливачки маратон.Во идеални временски услови, повеќе рекреативци и професионалци во машка и женска конкуренција учествуваа во пливачката маратонска трка на 2500 метри.Со свој учесник се претстави и „Гимназијата Кочо Раци“ – Велес. Ученикот Петар Митревски од 2-2 клас успешно го заврши рекреативниот маратон од 2500 метри. Упатуваме честитки за ученикот и останатите победници од сите категории.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den