Колумна од Јана Пљокова

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Соработката меѓу Гимназијата и Младинскиот образовен форум на учениците од
Гимназијата им овозможи да се вклучат на повеќе предавања во клубовите
„Учиме право“, „Дебата“ и „Младински активизам“ преку кои имаат можност да
учествуваат во посета на локални и национални институции, како и учество на
национални дебатни првенства и работилници. Во платформата „Сервис млади“
која е информативна и едукативна платоформа на Младинскиот образовен
форум, се најде и колумната на ученичката Јана Пљокова од нашата Гимназија,
со наслов „Навигација низ минско поле:Уметноста на дебатата во поларизираните
општества“. Платформата „Сервис млади“ им дава можност на учениците да ги
изразат своите ставови преку колумни кои ќе им помагнат да најдат одговори на
прашањата поврзани со македонскиот правен систем.

https://servismladi.mk/navigatsija-niz-minskoto-pole-umetnosta-na-debatata-vo-polariziranite-opshtestva/

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den