КВИЗ-НАТПРЕВАР „БУВКО“

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

КВИЗ-НАТПРЕВАР „БУВКО“

На 18 декември 2018 година, по повод одбележување на Денот на училиштето, Активот по математика и информатика организираше квиз-натпревар „Бувко“. Квизот беше наменет за ученици од II година од сите средни училишта во градот. Во публика ни беа деветтоодделенци од основните училишта во градот кои исто така беа вклучени со „Прашања до публиката“.

{besps}stories/ucebna2018_2019/kviz_buvko/sliki{/besps}

 

Благодарност до учениците-учесници и нивните ментори, како и до учениците и наставниците од основните училишта.

Актив по математика и информатика

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: